Trans make over service

Transgender make-over fotoshoot

Wow wat vind ik het mooi om mensen op te maken die een dagje vrouw willen zijn. Mannen omtoveren tot vrouwen. De eén vind dit heel spannend, de ander transformeert in een keer als ze  vrouwelijke kleding aantrekken. Elk persoon die weleens langs is geweest om zich te laten opmaken zit in een andere fase. Als je in het ‘verkeerde lichaam’ geboren bent heb je aardig wat stappen te zetten om je op de een of andere manier toch goed te voelen over jezelf.

Fases/termen

Het verlangen om een vrouw te zijn en je ook zo te kleden vind ik iets waar ik graag aan meewerk. Gelukkig ben ik niet een oordelend persoon en vind ik het ook fijn als mensen zo met mij omgaan. Ik merk dat het gewaardeerd wordt als ik mannen opmaak en omtover tot vrouw. Verder is er altijd wat verwarring over de termen die  gebruikt worden en iedereen ervaart het ook anders om zo genoemd te worden. Een verklaring van de termen geef ik hieronder hierbij vind ik ook, dit het niet zwart/wit is en verschilt per persoon.

Travestiet: tevreden over geslachtsdeel, behoefte om kleding van andere sekse te dragen

Transgender: geen beperking tot mannelijk dan wel vrouwelijkheid. Gedeelde onvrede over het geslachtsdeel

Transseksueel: het geslachtdeel dermate als problematisch ervaren dat zij permanent of geheel van geslacht willen veranderen of zijn veranderd.

Wil jij van man naar vrouw voor een dag?

Workshop make-up transgenders

Tijdens een workshop heb ik weleens een moeder met zijn zoon die in een transformatiefase zat leren opmaken. Je staat er niet bij stil maar vrouwen leren dit al van jongs af aan om bij jezelf zichzelf van dichtbij aan te raken met mascararollers etc. dit is al zo'n grote omschakeling voor een man.

Ook komt er soms wat onzekerheid bij kijken omdat het niet iedereen makkelijk afgaat om dit te leren. Het ligt niet alleen daaraan want de pijn gewaarwoording bij een mannenhuid is doordat er meer haarvaatjes in de huid aanwezig zijn scherper afgesteld. Het is dan ook niet gek dat dit in het begin met oefenen met make-up even wennen is.

Wil jij leren hoe je je als man als vrouw opmaakt?

Huidverschillen

Mannen hebben natuurlijke baardgroei en het ligt eraan of je echt vrouw wilt worden of dit af en toe wilt zijn. Er moet rekening mee gehouden worden dat de huid van een man vaak 15  a 25% dikker is ook is vaak de talgproductie hoger waardoor er sneller puistjes en een vette huid ontstaan.

Wil jij make-up en huidverzorgings advies van man naar vrouw?

Wil jij van man naar vrouw voor een dag?

Make-up laten verzorgen als transgender of transseksuelen

De make-up mag vaak net wat dekkender. Ook zijn er allerlei trucjes om wenkbrauwen bijvoorbeeld echt weg te camoufleren en hier dan echt vrouwelijke wenkbrauwen van te maken. Dit ligt wel aan de haarstructuur van de wenkbrauwen van een man. Als deze te grof/lang zijn is dat bijna niet mogelijk. 

Wil jij ook een keer opgemaakt worden en een dagje/avondje of leren om jezelf op te maken als transgender? Maak dan gelijk een afspraak.

Tips & tricks

Waar moet je nou rekening mee houden als je van plan bent om een keer als vrouw de deur uit te gaan?

  • Je mindset
  • Je huid
  • Je handen
  • Borsten
  • Pruiken

Maak een afspraak om transgender visagie op te laten brengen!

  • Je mindset

Wat vind jij belangrijk? En welk verlangen heb jij? Denk vooral daar aan en laat de oordelen van anderen los. Ik snap dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Ook is het fijn dat als je dit verlangen hebt je er ook van geniet. De genietmomentjes van voorbereiden, kleding uitzoeken tot aan het moment dat je een drankje gaat doen of uitgaat. Kies een fijn persoon waar je het mee deelt zodat je het ook op een leuke manier kan ervaren.

  • Je huid

Bedenk dat de mannenhuid vaak wat grover is en ook wat behaarder. Probeer van tevoren eens een maskertje te nemen en haartjes die rondzwerven secuur te verwijderen zodat je er zo vrouwelijk mogelijk uitziet.

Voorbeeld van maskers die je kunt gebruiken:

Verkleint de poriën en kalmeert de huid

https://www.douglas.nl/nl/p/3001049331

Starskin heeft allerlei hele fijne maskers ook voor een speciale gelegenheid:

https://www.douglas.nl/nl/p/3001032505

  • Je handen

Mannen handen zijn vaak wat grover, vijl je nagels en verzorg je handen goed met handcrème. Ook kun je vooraf je nagels laten lakken door een vriendin of kennis.

De beste handcrème die ik ken

https://nl.loccitane.com/shea-handcr%C3%A8me-01MA150K22.html

  • Borsten

Je hebt torseletten die je kunt aantrekken, je kunt opvulling gebruiken of echt nepsiliconen nep borsten als opvulling gebruiken. Hierbij voelt het ook echt aan en kun je het als een soort harnas aantrekken.

  • Pruiken

Voor bruidsstyling gebruik ik vaak haar extensions om in een dagje te gebruiken zodat het bruidskapsel mooier oogt. Als man/transgender is een pruik vaak de beste oplossing. Maar welke pruik kies je dan? Welke zit een  dag of avond lekker? Welke past bij jou? Een hele zoektocht.

Vaak is het handig om te kijken of de pruik je een zachte vrouwelijke uitstraling geeft. Na veel onderzoek en een cursus heb ik gemerkt dat een humain hair sowieso de beste oplossing is.

Hoe het oogt maar ook dat je het helemaal kan stylen zoals je wil. Je kunt het haar gewoon wassen zodat het lang mooi blijft. Kijk verder uit met aanbiedingen want sommige merken maken gebruik van extensions waar ook wat synthetisch haar doorheen zit om het voordeliger te maken.

Op internet zien sommige pruiken er zo mooi uit maar een goede leverancier is wel erg belangrijk. Het ligt er natuurlijk erg aan welk budget je hebt want aan een goede pruik zit een aardig prijskaartje.

Wil je een pruik laten maken? Dat kan via: https://www.natuurlijkehaarwerken.nl/kosten.html

Wil jij ook een keer opgemaakt worden en een dagje leren om jezelf op te maken als transgender?

Maak dan gelijk een afspraak.

Wil jij van man naar vrouw voor een dag?

Andere blogs