Wanneer ben jij echt jezelf? In gesprek met Rosan!

Wanneer ben jij echt jezelf? In gesprek met Rosan!

Vorige week was Rosan bij mij.

Een gezellige kletser en kap(ster) die gevoel heeft voor mode.

Hele leuke items had ze meegenomen voor de fotoshoot en ze heeft het aangevuld met kleding uit mijn kledingaanbod.

Ze straalde echt met de styling, make-up en verschillende pruiken.

Daarom ook aan Rosan een aantal vragen.

 makeovere man naar vrouw

Naam: Rosan

Leeftijd: 35

Plaats: Kampen

Wie ben ik?

Ik ben Rosan. Sinds een paar jaar weet ik dat ik bigender ben. Dit houd in dat ik de ene dag meer mannelijk voel en de andere meer vrouwelijk. Mijn vrouwelijke kant komt steeds meer naar boven. Ik vind het heerlijk om mezelf vrouwelijk te kleden en om mij een beetje op te maken. In het begin vond ik dit best moeilijk. Maar je leert jezelf steeds beter kennen. Wat leuk staat en wat je mooi vind. Ik heb een lichte vorm van autisme (pdd-nos). Hierdoor ben ik wel eens depressief en angstig. Vooral op die momenten helpt het mij enorm om lekker mezelf te kunnen zijn en mij om te kleden en mooi te maken. Als beroep ben ik kap(ster)

Wil jij een dagje vrouw zijn, advies of een make-over fotoshoot?

mooi voelen

Vind je dat je makkelijk jezelf kunt zijn in Nederland?

Helaas wordt nog niet overal in Nederland geaccepteerd wie je bent. Mannen mogen zich veel minder uiten dan vrouwen. Waar vrouwen alles mogen dragen hebben mannen weinig keuze. Zeker in kleine dorpen wordt je vaak raar aangekeken of zelfs uitgelachen wanneer je je als man anders kleed dan gemiddeld. In de grote steden is het al veel beter. Ik merk ook dat er echt wel mensen zijn die het juist leuk vinden als je lekker jezelf kunt zijn en anders voelt.

Wil jij een dagje vrouw zijn, advies of een make-over fotoshoot?

Wat is de rol van anderen daarin, bijvoorbeeld opmerkingen?

Ik vind het belangrijk dat mensen mij accepteren wie ik ben. Of ik me nu een dagje man of vrouw voel. Mijn eigen partner (vrouw) accepteert wie ik ben.

Ze steunt me of ik nu als man of vrouw gekleed ben. Ook heb ik een paar vriendinnen die het leuk vinden hoe ik mij kleed en voel. Natuurlijk krijg ik ook wel eens rare opmerkingen. In mijn eigen familie accepteert alleen mijn moeder wie ik echt ben. Mijn broer en zus weten het wel maar vinden het maar vreemd als ik mij vrouwelijker kleed. Mijn schoonfamilie is gelukkig ruimdenkend. Ik durf alleen de stap nog niet te zetten om helemaal vrouwelijk naar buiten te gaan. 

Makeover fotoshoot

Hoe is het bij mij begonnen?

Ik voelde mij vroeger altijd al aangetrokken tot meer meisjesachtige kleding.

Vaak was ik wel jaloers op meiden uit mijn klas met hun mooie lange haren, vlechten en staarten. De vrolijke kleding in allerlei kleuren.  Wanneer ik wel eens met een meisje speelde haalde ik vaak een jurkje uit de verkleedkoffer. Dit voelde toen al goed. Soms droeg ik stiekem een haarspeldje. In de pubertijd werd het nog erger. Ik was helemaal verliefd op de toen populaire lange spijkerjassen. Die durfde ik niet te vragen aan mijn moeder. Ook wilde ik wel eens lang haar maar durfde het niet te laten groeien. Toch voelde ik me wel eens mooi. Wanneer ik stiekem kleedjes om deed als een rok of jurk.  Of wanneer ik bij de kapper zat met een roze mantel om en ze mijn haar met 2 klemmen in staartjes deed om beter te kunnen knippen en iedereen mij zo zag.

Toen ik mijn eerste langere relatie kreeg met een leuke meid heeft zei mij voor het eerst een keer omgekleed als dame. Dit voelde geweldig en dit hebben we toen vaker gedaan. Helaas hield onze relatie geen stand. Toen ik mijn vrouw leerde kennen en het vertelde zei ze direct dat ze het niet erg vond en dat we gewoon eigen kleding voor mij konden kopen.

Wil jij een dagje vrouw zijn, advies of een make-over fotoshoot?

Welke term gebruik jij voor het omkleden tot vrouw?

Ik gebruik hier niet echt een term voor. Meer gewoon als even lekker mijzelf zijn. Of even mijn vrouwelijke moment pakken.

Wanneer voel jij je mooi?

Ik voel me mooi met een leuke rok aan.  Ik hou van verschillende rokken en stoffen. Mijn favoriet is wel denim. Ik voel me super vrouwelijk wanneer ik een mooie lange jeansrok met knopen aan heb een leuk shirtje erbij en laarsjes eronder. Wanneer ik mijn benen netjes geschoren heb of een leuke legging aanheb. Ook de lange spijkerjas waar ik vroeger zo gek op was heb ik nu😉. In de winter draag ik graag een lekkere donsjas of gewatteerde jas. Die tot op mijn knieën valt.

Qua make up draag ik het liefst foundation en ook mijn ogen mooi opgemaakt. En natuurlijk een laagje op mijn lippen. Ik vind het ook leuk om een mooi ketting om te hebben van steen of glas. Mijn haar is nog kort maar ik probeer het te laten groeien in een dames model. Verder houd ik van zilver en niet van goud.

glamour fotoshoot man naar vrouw

Wat vind je het leukste van het verkleden tot vrouw?

Dat ik heerlijk mijzelf kan zijn.

Dit is wie ik ben. En ik hoop dat iedereen dit ooit durft te tonen.

Sfeerimpressie fotoshoot

 

Wil jij een dagje vrouw zijn, advies of een make-over fotoshoot?


Wil jij ook je verhaal delen? Neem dan contact op met mij via mijn instagram kanaal: Instagram

Of mail naar:

Wil jij een dagje vrouw zijn, advies of een make-over fotoshoot

1000 Resterende tekens


Andere blogs